søndag den 3. januar 2016

Korsstings projekt


Så blev jeg færdig med det sidste af mine korsstings projekter.
Det er et syetui med 25 forskellige sting/syteknikker. Hadanger-båndet kom til at drilled mig lidt, fordi jeg havde talt forkert. Derudover valgte jeg at sy det med en perle nr. 8, i stedet for en enkelt tråd moulinegarn, fordi jeg mente, det var nemmere at se stingene imens jeg syede, til gængæld bliv broderiet lidt mere stift. Så jeg endte med at måtte improviserer lidt, men det ses ikke på det færdige resultat.

Da der skal foer i etuiet har jeg prøvet at sy kanten på en lidt anderledes måde. En kantsøm broderet med en hulsøm, giver et meget flot resultat, men det kræver at man efterfølgende syr foeret fast på bagsiden.
Så jeg har prøvet noget andet. Først har jeg broderet en hulsøm, og efterfølgende har jeg lagt foeret ind i sømmen og sømmet stoffet med små kastesting, der er syet igennem foeret og fast i forsidens hulsøm.

- - O - -
I finished the last of my cross-stitch projects.
It is an etui with 25 stitches / sewing techniques. The hemstitch band teased me a bit because I had counted incorrectly, and in addition, I chose to stitch it with a pearl no. 8 instead of a single thread moulin yarn. Witch I chose because I thought it was easier to see the stitches while stitching. So I ended up having to improvise a bit, but it does not appear on the final result.
A seam embroidered with hemstitch, gives a very good result, but it requires that you thereafter sew the lining to the back.

So I tried something else. First I embroidered a line of hemstitch, and then I put the lining into the seam and sew it with small stitch sewn through the lining and the front hemstitch.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...